Program străzi deschise din 27 până în 28 mai: statui vii, păpuși, discotecă tăcută, ateliere și teatru pentru copii pe Calea Victoriei • Artă și cultură • Zile și nopți (2023)

Program străzi deschise din 27 până în 28 mai: statui vii, păpuși, discotecă tăcută, ateliere și teatru pentru copii pe Calea Victoriei

Ultimul weekend din mai aducepe „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”noua seriePlimbări pietonale Calea Victoriei, animat saspectacole de teatru pentru copii,o statuie vie,ateliere interactivein absentatihi discomarca SAGA Festival. dinprogram de artăsfarsitul saptamanii27-28 maipe „Străzi Deschise – București”,Kazalište Ion Creangăprezintă cele mai frumoase momente din poveștile scrise de Ion Creangă,SAGA Rave Busdoći do Calea Victoriei s adistracție liniștităunde muzica se aude doar în căști.

Citeste si:

Peste 100 de concurenți, recitaluri și cursuri de master în programul Hermannstadtfest

Program străzi deschise din 27 până în 28 mai: statui vii, păpuși, discotecă tăcută, ateliere și teatru pentru copii pe Calea Victoriei • Artă și cultură • Zile și nopți (1)

Teatrul măștilorvine la „Străzi deschise” cu un recital de comedie pentru copii și o piesă despre bucuria de a fi român în regia lui Mihai Mălaimare. ȘITeatrul de animație Tândaricaoferă celor mici șansa să-și cunoască păpușile și păpușile preferate ale teatrului.

A treia ediție a celui mai mare proiect în aer liber al Capitalei,”Străzi deschise - București, Promenada Urbană"se desfășoară pe parcursul mai multor weekenduri din aprilie până în octombrie 2023 și invită cetățenii orașului să își petreacă timpul liber în spațiul public prin reconfigurarea temporară a unora dintre străzile orașului, altfel aglomerate, pentru pietoni și organizarea unui program de artă în aer liber.

Ei organizează proiectulPrimăria capitaleiprinDirecția pentru Cultură, Educație și TurismImpreuna cuARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,creart – Centrul de creație, artă și tradiție al orașului București,PROEDUS – Centrul de proiecte educaționale și sportive al municipiului București– ca operatori de zonă.

Traseu pietonal / străzi deschise 27.-28. mai 2023:

Pentru weekendul 27-28 mai, Calea Victoriei devine pietonală, între Piaţa Victoriei şi Independence Splai, între orele 10:00 şi 22:00.

Program de artă „Străzi Deschise” pe Calea Victoriei | 27.-28. mai 2023

Festival SAGAparticipa la „Străzi Deschise – București” pe27 și 28 maicuSAGA Rave Bus, un autobuz neconvențional care se transformă într-un spațiu de petrecere. Mai mulți DJ vor intra în SAGA Rave Bus, creând o atmosferă grozavă în interiordistracție liniștităcare se va desfășura în ambele zile, de la 15.00 la 22.00, pe Calea Victoriea, la intersecția cu strada General Gheorghe Manu.

Program străzi deschise din 27 până în 28 mai: statui vii, păpuși, discotecă tăcută, ateliere și teatru pentru copii pe Calea Victoriei • Artă și cultură • Zile și nopți (2)

După premiera primului weekend din „Străzi deschise”,Teatro Masco piesa „Românii la porțile lumiise joacă din nouîn fața Muzeuluiistoria nationala a Romaniei, sâmbătă seara, zi27 mai. Piesa este concepută ca o vizită la muzeu și are o puternică dimensiune educaționalăregia Mihai Mălaimarefolosește fascinația statuii vii și latura interactivă a acestei formule teatrale pentru a transmite informații relevante despre figurile emblematice ale societății românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului al XX-lea.

(Video) How to Make Shadow Puppets, Culture Days 2020

Duminică seara, pe28 mai, Teatrul Măștilor revine în fața Muzeului Național de Istorie a României spiesa de teatru pentru copii "Clowns". Plină de umor, muzică, divertisment pentru cei mai tineri, dar și pentru adulți, „Clownii” sunt una dintre cele mai longevive piese ale Teatrului Masco.

Programul spectacolelor de teatru duminică searacompleteazădječja predstava "Creangă prin povesti" ispred Monumentalne cjeline Iuliu ManiuuPiața Revoluției. Una dintre premierele din acest anKazalište Ion Creangă,performanță de colajmarchează 186 de ani de la nașterea scriitorului și reînvie lumea poveștii„Prostia omenească”, „Fata bunicii și fata bătrânului”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Povestea porcului”. În universul ludic creat de Ani Crețu, actorii Teatrului Ion Creangă conduc publicul prin lumea rurală și colorată a poveștilor lui Ion Creangă, din care nu lipsesc personajele mistice sau Făt-Frumos.

Tot la propunerea teatrului Ion Creangă, atelierul interactiv „Gheața Carbonică” din 27 mai îmbină legile fizicii cu distracția și îi obligă pe cei mici să descopere și să discute cele trei stări agregate pe care apa le are în natură.

Printre cele mai așteptate întâlniri de pe „Străzile Deschise”, artiștii teatrului de animație Tăndărică îi așteaptă pe cei mici în fața Muzeului Național de Artă al României duminică seara, 28 mai, cu păpuși Michael Jackson, păpuși Mimi, Mimi. și Pufi și alte personaje pe care copiii le iubesc.

Până pe 5 iunie, expoziția „World Press Photo” #66 de pe Piața Universității prezintă cele mai interesante fotografii documentare și jurnalistice ale anului, de la imagini care documentează războiul de agresiune din Ucraina până la efectele crizei climatice și protestele civile din întreaga lume. . . „World Press Photo” este adusă în România de Fundația Eidos, organizată cu sprijinul consiliului capitalei prin Arcub și finanțată de Ministerul Culturii.

Scoala populara de artase alătură programului „Străzi Deschise – București” cuexpozitii de picturi si fotografiicare poate fi vizitată la sediul din sectorul 4 (str. Cuza Vodă 100).

Kuća Filipescu-Cesianual Muzeului Municipiului București este inclusă în programul de artă „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” cutrei expoziții, care își așteaptă vizitatorii în termen10:00 – 17:30 sati.Printre ele este o parteprimul proiect expozițional al Muzeului de Antropologie Urbană din România – „Muzeul Veacurilor – de la copilărie la bătrânețe”, care reprezintă evoluția relațiilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

Program străzi deschise din 27 până în 28 mai: statui vii, păpuși, discotecă tăcută, ateliere și teatru pentru copii pe Calea Victoriei • Artă și cultură • Zile și nopți (3)

Restricții rutiere

Drumul Victoriei |În weekendul 27-28 mai 2023, pe perioada restricțiilor impuse, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei și dem. I. Dobrescu. Traficul companiei de transport bucureștene va fi redirecționat, fără a afecta pasagerii.

Locuitorilor li se va permite accesul la locuințele lor, precum și la unitățile comerciale din zonă conform indicatoarelor instalate temporar pe perioada restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Strada Griviţei între Constantin Budişteau şi Calea Victoriei, menţionând că accesul auto al locatarilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendul în care are loc evenimentul „Open Street”, traficul rutier pe Calea Victoriei continuă noaptea până dimineața (de sâmbătă până duminică), începând cu orele 22:00 – 09:00.Pentru siguranța participanților la eveniment, pistele de biciclete de pe drumurile care nu mai sunt circulate de mașini sunt și ele închise.

PROGRAM DE ARTĂ „STRĂZI DESCHISE” |WEEKEND #4: 27-28 MAI 2023

Sâmbătă, 27 mai 2023

Drumul Victoriei - Muzeul National de Istorie a Romaniei

18:00 – 20:00 sati:Românii la ușa lumii (Partea I)piesă de teatru(Teatrul Măștilor)

(Video) Working in the circus (1/3) | Modern Studies - Children at Work

Calea Victoriei - Trg revolucije - Monumentalna cjelina Iuliu Maniu

17:00-18:00:Gheață carbonicăatelier interactiv(Kazalište Ion Creangă)

Calea Victoriei - raskrižje s ulicom generala Gheorghea Manua

15:00-22:00:SAGA Rave Bustihi disco(Festival SAGA)

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Kuća Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la bătrânețe”// „Aproape de sfinți. Frescuri ale Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici dintr-o mahala. Nikola-Udričani” –expozitii(Muzeul Municipiului Bucuresti)

Piața Universității

10:00 – 22:00:World Press Photoexpoziție foto(Zaklada Eidos)

Sektor 4 – ulica Cuza Vodă 100

10:30 – 22:00:Simize radionicaexpozitie de arta(Școala de Artă București)

10:30 – 22:00:străzile din Bucureștiexpoziție foto(Școala de Artă București)

DUMINICĂ, 28 MAI 2023

Drumul Victoriei - Muzeul National de Istorie a Romaniei

17:30 – 18:50:Clovniipiesă de teatru(Teatrul Măștilor)

Calea Victoriei - Trg revolucije - Monumentalna cjelina Iuliu Maniu

17:00-18:00:Distribuiți-vă prin poveștipiesă de teatru(Kazalište Ion Creangă)

(Video) Shadow Puppet Theatre | Into It

Calea Victoriei - Muzeul National de Arta al Romaniei

18:00 – 19:30: Piese de teatru(Teatrul de animație Tândarica)

18:00 – 18:05 George Simian – „Michael Jackson”

18:05 – 18:10 Simina Constantin – "Mim marioneta"

18:10 – 18:15 Florin Mititelu – "Baron i muha"

18:15 – 18:20 Ana Maria Bălescu – "Radio Gaga"

18:20 – 18:25 George Simian – „Balon”

18:25 – 18:30 Simina Constantin – "Djed"

18:30 – 18:35 Florin Mititelu – „Dans la Radio”

18:35 – 18:40 Ana Maria Bălescu – "Crveni nos"

18:40 – 18:45 George Simian – „Pictor”

18:45 – 18:50 Simina Constantin – "Ratele"

18:50 – 18:55 Florin Mititelu – "Alb"

18:55 – 19:00 Ana Maria Bălescu – „Floare”

19:00 – 19:05 George Simian – „Pe sârmă”

19:05 – 19:10 Simina Constantin – „Dan neandertalca”

19:10 – 19:15 Florin Mititelu – „Street Dancer”

19:15 – 19:20 Ana Maria Bălescu – "Mimi i Pooh na koncertu"

Calea Victoriei - raskrižje s ulicom generala Gheorghea Manua

15:00-22:00:SAGA Rave Bustihi disco(Festival SAGA)

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Kuća Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30:„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la bătrânețe”// „Aproape de sfinți. Frescuri ale Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” // „Povestea unei biserici dintr-o mahala. Nikola-Udričani” –expozitii(Muzeul Municipiului Bucuresti)

Piața Universității

10:00 – 22:00:World Press Photoexpoziție foto(Zaklada Eidos)

Sektor 4 – ulica Cuza Vodă 100

10:30 – 22:00:Simize radionicaexpozitie de arta(Școala de Artă București)

10:30 – 22:00:străzile din Bucureștiexpoziție foto(Școala de Artă București)

Citeste si:

Summer Break, un festival care electrizează Sibiul la începutul veriiPregătește-ți machiajul de festival!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 09/12/2023

Views: 5507

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.